Dies Natalis

Ieder jaar organiseert “In Den Natte” rond de 13e februari zijn Diesfeest , (aangezien “In Den Natte” in de nacht van 13 op 14 februari 1996 is opgericht). Studenten en disputen uit Enschede worden uitgenodigd om ergens in de Enschedese Horeca een leuk feestje te bouwen.

Inauguratie

Jaarlijks worden er tussen de 3 en 6 enthousiaste studenten uitgenodigd om met ons mee te borrelen. Als het wederzijds klikt dan ontvangt de student een aspirant status. Om volledig lid te worden dient het aspirant-lid de inauguratie te doorlopen. Tot het voorjaar 2002 werd een inauguratie door een of twee aspiranten leden georganiseerd. Doel was om een activiteit te organiseren voor een goed doel (vrijwilligers werk). Een aantal keren per jaar kwamen de Heeren van In Den Natte bij elkaar om de handen uit de mouwen te steken. De aspirant-leden moeten op deze wijze aantonen dat zij over enige organisatorische kwaliteiten bezitten.

Vanaf het voorjaar 2002 vinden er aspiranten-weekenden plaats. Een aantal aspiranten zullen een weekend voor de leden organiseren, waarbij er een dag voor een goed doel gewerkt wordt en er daarnaast een dag recreatief met elkaar omgegaan wordt. De aspirant leden die het weekend organiseren worden altijd bijgestaan door twee inmiddels afgestudeerde leden.

 

Naast het aspiranten-weekend zijn er enkele andere opdrachten voor de aspirant-leden om elkaar alsook de Enschede- en afgestudeerde leden van “In Den Natte” te leren kennen.

Batavierenrace

Ieder jaar loopt er een team van “In Den Natte”, gezamenlijk met damesdispuut Aditi, mee in werelds grootste estafetteloop. Vijfentwintig etappes worden afgelegd met een totale afstand van bijna 180 km. Jaarlijks doen er 250 tot 300 teams mee aan deze estafetteloop van Nijmegen naar Enschede.

Tijdens deze race wordt er door de teamleden tot het uiterste gegaan om een goede tijd neer te zetten. ‘s Avonds na de race, worden persoonlijke overwinningen gevierd en pijnlijke spieren verdoofd tijdens het VatenBierenfeest. Voor meer informatie over de Batavierenrace zie: www.batavierenrace.nl

Zeilweekend

Een ander (ongeveer) jaarlijks terugkerende activiteit is het zeilweekend. Tijdens dit weekend wordt, veelal onder de zon, genoten van de Friese meren. Tijdens de avond en nacht wordt er genoten van dat wat Friesland nog meer te bieden heeft.

 

Polenreis

De Polenreis is veruit het meest fysieke evenement van In Den Natte en heeft als voornaamste doel: teambuilding. De organisatie van de reis stippelt een route uit in het binnen- of het buitenland, waarbij de verplaatsingen van het gezelschap van oorsprong veel op eigen kracht plaats vinden (lopen, fietsen, kanoën, etc). Overnachtingen gebeurden in tenten die vaak elke dag op een andere locatie weer neergezet worden. De bestemming is elk jaar anders en wordt door de organiserende leden strikt geheim gehouden. Tegenwoordig wordt er vaak een inspirerende stad uitgekozen waar een weekend lang diverse sportieve en culturele activiteiten worden georganiseerd, waarbij een bezoek aan het lokale nachtleven ook niet mag ontbreken.

 

Introductie

Jaarlijks vindt op de Universiteit Twente, van half tot eind augustus, de introductie plaats. Alle eerstejaars op de universiteit krijgen anderhalve week introductie, om de universiteit, Enschede en omgeving te leren kennen. Om dit enigszins gestructureerd te laten verlopen zijn er, per studie, introductiegroepen waarbij ouderejaars studenten de nieuwelingen begeleiden. Dit zijn zogenaamde doegroepen.

De leden van In Den Natte trachten elk jaar een doegroep van ongeveer 10 eerstejaars te begeleiden. Het primaire doel van deze doegroep is de eerstejaars een goede, en vooral leuke introductie te geven. Voor “In Den Natte” is het tevens een mogelijkheid om onder de eerste jaar potentiele nieuwe leden te ‘spotten’ en om algemene naamsbekendheid bij eerstejaars te krijgen. Het feit dat een eerstejaars deelgenomen heeft aan de doegroep, wil niet automatisch zeggen dat hij ook lid zal worden van “In Den Natte”. En traditie bij de doegroep van “In Den Natte” is de bierfiets die gepland staat op de dag dat de stad verkend gaat worden.

 

Leden Initiatief

Enkele malen per jaar wordt er door de leden van Heerendispuut “In Den Natte”, op eigen initiatief, een activiteit georganiseerd. Veelvuldig zijn dit excursies naar interessante Civiel Technische projecten, maar ook sportieve activiteiten zijn ontplooid en zijn leden bezocht die tijdelijk in het buitenland studeren.